روش های حکاکی فلزات


انواع روش های حکاکی روی فلزات

برای آشنایی با انواع روش های حکاکی روی فلزات باید اشاره کنیم که 7 روش اصلی برای حکاکی وجود دارد.

که هر کدام از این روش ها در انواع و مدل های مختلف دستگاه حکاکی تولید میشوند و بسته به نوع کاربرد و جنس و ابعاد قطعه کاربر مورد استفاده قرار میگیرد.

روش های حکاکی روی فلزات به شرح ذیل میباشند:

  • دستگاه حکاکی ضربه ای (سوزنی، کوبشی)
  • دستگاه حکاکی اسکرایب(خراشی)
  • دستگاه حکاکی رول مارکینگ (نوردغلطکی)
  • دستگاه حکاکی پرسی(امبوسر)
  • دستگاه حکاکی لیزری
  • دستگاه حکاکی براده بردار
  • دستگاه حکاکی الکتروشیمیایی

هر کدام از روش های فوق میتوانند در ابعاد مختلف طراحی و تولید شوند. برخی بر اساس نوع قطعه سفارشی ساز بوده و برخی تولید روتین تولیدکنندگان دستگاه های حکاکی میباشند.

آشنایی با دستگاه حکاکی ضربه ای

دستگاه حکاکی ضربه ای میتواند به دو شیوه حکاکی پنوماتیک ( حک به کمک باد و برق ) و حکاکی مگنتیکی ( حک به کمک باد) تولید و عرضه شود . اما شیوه مرسوم و پر طرفدار این نوع از حکاکی پنوماتیک است.

حکاکی ضربه ای با نام های دیگری مانند حکاکی سوزنی ، حکاکی کوبشی و یا حکاکی indent marking شناخته شده است و از جنرال ترین روش های حکاکی روی فلزات محسوب میشود. در این روش از حکاکی با ضربه زدن در فرکانس بالا( از 80 تا 300 ضربه در ثانیه) نقاط در کنار هم تشکیل میشوند واز همپوشانی نقاط خط تشکیل میشود.

این دستگاه حکاکی در دو نوع دستگاه حکاکی ضربه ای ثابت یا رومیزی برای قطعات کوچک و قابل حمل و دستگاه حکاکی ضربه ای پرتابل یا دستی برای قطعات بزرگ و غیر قابل حمل تولید میشوند.

 

آشنایی با دستگاه حکاکی اسکرایب

این دستگاه حکاکی به جای ضربه زدن روی قطعه توسط قلم حکاکی دستگاه، از خراشیدن پیروی میکند به این صورت که قلم در گوشت کار فرو رفته و سطح قطعه را خراش میدهد و حکاکی میکند. بزرگترین مزیت این شیوه از حکاکی نسبت به دستگاه حکاکی ضربه ای بی صدا بودن این شیوه است اما از قیمت بالاتری نیز برخوردار است.

آشنایی با دستگاه حکاکی رول مارکینگ

این روش یک شیوه خاص برای قطعات خاص است. این شیوه از محبوب ترین روش برای حکاکی روی فلنج و اتصالات محسوب میشود. بدین صورت که در انواع مختلف مانند زنجیری، هیدرولیکی ، رومیزی و… تولید میشود. رول مارکینگ سریع ترین روش حکاکی روی فلزات محسوب میشود بدین صورت که اگر قرار باشد یک فلنج با تعداد کاراکتر 20 عددی حکاکی کنیم 4 ثانیه زمان میبرد این در صورتی است که با شیوه های دیگه تا یک دقیقه نیز افزایش می یابد.

 

روش حکاکی پرسی

در روش حکاکی پرسی و یا برجسته سازی با ایجاد فشار بر روی سطح قطعه حکاکی برجسته روی آن ایجاد میشود که این روش معمولا در خودرو سازی ها و یا شهرداری مورد استفاده قرار میگیرد.

روش حکاکی لیزری

در شیوه حکاکی لیزری حکاکی توسط اشعه انجام میشود و با سوزاندن سطح قطعه حک صورت میگیرد . این شیوه از حکاکی در سال های اخر برای صنایع تبلیغاتی و طلاسازی بسیار پرطرفدار شده است و تنها شیوه حکاکی وارداتی در ایران میباشد که در ایران تولید نمیشود به همین دلیل با توجه به وابسته بودن به قیمت ارز از قیمت بالایی برخوردار است .

دستگاه حکاکی لیزری به کمک کامپیوتر حکاکی را انجام میدهد و و برای اجرای این امر از حکاکی متن تا تصویر باید توسط نرم افزار طراحی و به دستگاه انتقال داده و حکاکی انجام شود.

روش حکاکی براده برداری

این شیوه از حکاکی به صورت دروازه ای (gateway) انجام میشود و معمولا برای پلاک های با ابعاد بزرگ طراحی و تولید میشود.

روش حکاکی الکتروشیمیایی

در آخر نیز حکاکی الکتروشیمیایی را شرح میدهیم که از ارزان ترین روش های حکاکی روی فلزات محسوب میشود. برای حکاکی توسط حکاکی الکتروشیمیایی حتما باید قطعه ما رسانا بوده و رنگ نشده باشد. این روش توسط کلیشه انجام میشود و امکان حکاکی شماره سریال با این شیوه بسیار هزینه بر و سخت است .

حکاکی الکتروشیمیایی فقط برای حکاکی تصاویر یا متن تکراری روی قطعات رسانا پیشنهاد میشود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه درباره ماتماس با ما